Laptop Koopwijzer

Als het om laptops gaat is de keuze echt enorm. Om uiteindelijk de laptop te kopen die het beste bij jou past, moet je goed bedenken waar je 'm voor gaat gebruiken.
Compact genoeg om mee te nemen, maar toch veelzijdig genoeg om veeleisende applicaties te draaien.

Hier een paar vragen voor je zelf

Welk beeld schermformaat?

Voor dat je kijkt naar technische specieactie van de laptop of de prijsstelling,
moet je om erachter te komen hoe draagbare u uw laptop moet zijn.

12 inch (30 cm) 14 inch (35 cm) 15 inch (38 cm) 17 inch (43 cm)

Laptops worden meestal ingedeeld naar hun beeldscherm maten
– 11 tot 13 inch: De dunste en lichtste systemen rond te hebben 11- tot 12-inch schermen en wegen doorgaans 1.16KG 1.6 kg. 
– 14 inches: Biedt de beste balans tussen draagbaarheid en bruikbaarheid, vooral als je een laptop met een gewicht tussen de 1.8 -2.2 kg kg te 
– 15 inch: De meest populaire grootte, 15-inch laptops meestal weegt 2-2.9 kg.
Beschouw dit grootte als u een groter scherm wilt en je niet van plan bent om uw notebook rond vaak te dragen.
-17 tot 18 inches: Als uw laptop bijna altijd op uw bureau staat kan een 17- of 18-inch-systeem prima, ook zijn deze laptops vaak voorzien van meer rekenkracht
die u nodig hebt om high-end games te spelen of doe productiviteit workstation-nivo.

Welke Specificaties?

CPU: De Processor Het "brein" van uw computer, heeft een enorme invloed op de prestaties, maar afhankelijk van wat je wilt doen met de laptop kun je hier een goede keuze uit maken, zelfs de minst dure model kan goed genoeg zijn.

Hier is een overzicht.

AMD A-serie of een Intel Core i3 / i5:

Als u op zoek bent naar een mainstream laptop met de beste combinatie van prijs en prestatie, krijgt u met een Core i5, Core i3 en een kleine stap naar beneden. AMD A-serie CPU's een goede keuze in prijs prestatie

Intel Core i7: High-end prestaties voor gaming rigs en werkstations. Modellen met nummers die eindigen op HQ of K gebruiken hoger wattage en hebben vier cores, waardoor net zorgt voor een nog snellere gaming en productiviteit.

AMD E-serie of Intel Pentium / Celeron: 
Deze komen voor bij goedkope laptops. Het geeft net genoeg prestaties om basistaken zoals video bekijken, bewerken van documenten en surfen op het web mogelijk te maken.

Intel Atom: Dit zijn vaak goedkope laptops en 2-in-1s. Het biedt eenvoudige prestaties, maar meer levensduur van de batterij dan Celeron / Pentium.

RAM (werkgeheugen):

Sommige laptops worden geleverd met slechts 2 GB RAM-geheugen, maar idealer raden wij toch ten minste 4 GB zelfs op een budget-systeem en 8GB als je gewoon een beetje meer te besteden hebt. 16GB of meer is overkill..

Opslag (hardeschijf):

Nog belangrijker dan de snelheid van je CPU is de prestaties van uw storage drive. een laptop met een solid state drive (SSD) in plaats van een harde schijf is heel veel keer sneller. Dit zal je zeker merken bij gebruik.

Graphics Chip:

Als je niet van plan om PC games te spelen, het maken van 3D-objecten of van high-res video-editing, is een geïntegreerde grafische (on board) chip (die systeemgeheugen gereserveerd) voldoende zijn. 
Als u een van de bovenstaande wel behoeften heeft , hoewel, een dedicated grafische kaart van essentieel belang. Net als bij CPU's, zijn er zowel high-end low-end grafische chips.

Wat is uw budget?

Wees realistisch met je met name wensen versus je budget.

nieuw of refurbished?

Voordelen refurbished

Tot wel 70% goedkoper in vergelijking met de nieuwprijs
Goed voor het milieu. Duurzaam.
Extra controle op eventuele mankementen
Oudere modellen nog vaak beschikbaar
Met minder budget toch een een goede laptop kopen die vaak uit de zakelijk lijn kopen en dus veel beter kwaliteit hebben.

Nadelen refurbished 

Er kunnen gebruikerssporen zichtbaar zijn
Sommige modellen zijn beperkt leverbaar

Wacht a.u.b...